top of page
Ontwerp zonder titel (2).png

Alles wat je moet weten over het vaccinatiecentrum

Veiligheid en coronamaatregelen

Om het vaccineren in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten verlopen, zijn er een aantal strikte veiligheidsmaatregelen van kracht. We vragen je om deze steeds in acht te nemen: hou 1,5m afstand; draag je mondmasker juist; hoest en nies in een wegwerpzakdoek, je voorarm of elleboog; raak zo weinig mogelijk je mond, neus of ogen aan!  

Indien ziektesymptomen (grieperig, verkouden, koorts, …): afspraak annuleren, onder geen beding naar het vaccinatiecentrum gaan

 

Meer info over de algemene coronamaatregelen vind je op deze website.
 

Toegankelijkheid

Het vaccinatiecentrum is maximaal toegankelijk voor mensen met een beperking. De toegang is aangepast voor rolstoelgebruikers. Twee vaccinatielijnen zijn ook helemaal aangepast voor rolstoelgebruikers. Ben je slecht te been, slechtziend of heb je assistentie nodig? Dan staan onze stewards voor je klaar bij de ingang van het vaccinatiecentrum. Kan je zelf niet naar het vaccinatiecentrum komen wegens medische redenen? Neem dan contact met je huisarts. Heb je al een afspraak? Verwittig onmiddellijk de centrale helpdesk op het nummer 011 49 49 07.

Ingang en onthaal

Je gaat het vaccinatiecentrum binnen via de Capucienessenstraat. Langs de ingang van de Minderbroederskerk kan je het vaccinatiecentrum niet binnengaan, deze dient enkel als uitgang. Vlak bij de ingang bevindt zich het onthaal. Daar moet je je aanmelden met je elektronische identiteitskaart en je vaccinatie-uitnodiging.

Hoe gaat het vaccineren praktisch in zijn werk?

Het vaccineren gebeurt in vier stappen. Een gedetailleerd overzicht van de verschillende stappen, vind je in onze FAQ.

Toiletten

Er zijn voldoende toiletten voorzien in het vaccinatiecentrum. Je kan deze terugvinden in de zone van de vaccinatielokalen.
 

 

 

 

 

bottom of page