Ontwerp zonder titel (2).png

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws over het vaccinatiecentrum

Qvax actief voor boosterprik - 2 december 2021

Ben je volledig gevaccineerd? Dan kom je in aanmerking voor een boosterprik.

Vanaf vandaag kan je je opnieuw inschrijven op de reservelijst voor een vervroegde boosterprik via www.Qvax.be.

 

Opgelet! Ook al schreef je je eerder in op deze reservelijst, je moet je opnieuw registreren.

Het vaccinatiecentrum kan uit deze reservelijst putten wanneer het voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking heeft. Zo gaan geen vaccins verloren wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag met een overschot zit.

 

Wie is aan de beurt?

De federale overheid koos om op basis van leeftijd uit te nodigen, maar ook het tijdstip van je laatste vaccinatie heeft een invloed op je uitnodiging.

- Voor J&J geldt een tussentijd van 2 maanden na de eerste prik

- Voor AstraZeneca geldt een tussentijd van 4 maanden na de tweede prik

- Voor Pfizer of Moderna geldt een tussentijd van 6 maanden na de tweede prik

 

Ook wanneer je je inschrijft op de reservelijst Qvax, wordt er rekening gehouden met deze tussentijden.

De komende maanden worden in het vaccinatiecentrum Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken weer heel wat prikken gezet zodat iedereen tegen het einde van maart een boosterprik heeft gehad.

 

Ondertussen

- zijn alle risicogroepen gevaccineerd, net zoals de zorgverleners en 65-plussers.

- worden ook de 60-64 plussers uitgenodigd.

 

Daarna volgen de andere uitnodigingen volgens de richtlijnen van de overheid.

Vaccinatienieuws - 17 november 2021

Het vaccinatiecentrum Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken blijft ook de komende periode actief op dezelfde locatie. Ondertussen is het vaccinatiecentrum druk in de weer om de boostervaccins toe te dienen voor 65- tot 84-jarigen en alle immuun gecompromitteerde personen vanaf 12 jaar. Behoor jij tot de doelgroep? Lees dan even verder.


Boostervaccin

Alle 85 plussers en en immuun-gecompromitteerde burgers zijn uitgenodigd

Ben jij tussen de 65 en 84 jaar en werd je nog niet uitgenodigd voor je extra prik tegen het coronavirus? Dat kan! De tijd tussen de basisvaccinatie met AstraZeneca en Janssen en de boostervaccinatie is minstens 4 maanden. Bij een Pfizer-vaccin is het minstens 6 maanden.


Ook alle immuun gecompromitteerde personen (ouder dan 12 jaar) krijgen een extra vaccinatiedosis. Via onderstaande link kan je nagaan of je tot deze groep behoort.


Eerste vaccinatie

Voor alle ‘nieuwe’ 12 plussers wordt er op regelmatige basis een sessie voorzien, telkens gepland op een woensdagnamiddag; je hoeft zelf geen afspraak in te plannen, gebeurt automatisch

Andere (uitstel wegens medische redenen, mensen die zich bedacht hebben, …): deze mensen kunnen of via de huisarts, of via het callcenter op 011494907 , een afspraak inplannen

Meer informatie over de boostervaccins en de volgorde van vaccinatie vind je hier

Indien ziektesymptomen (grieperig, verkouden, koorts, …): afspraak annuleren, onder geen beding naar het vaccinatiecentrum gaan

Vragen? Contacteer de corona infolijn op 0800 14 689. Je kunt er elke weekdag van 8 tot 20 uur (en in het weekend tussen 10 en 20 uur) terecht met al je vragen.