top of page
Ontwerp zonder titel (3).png

Veelgestelde vragen over het vaccinatiecentrum en de coronavaccinatie

Waar vind ik alle nuttige informatie over vaccinaties?

Alle informatie over de vaccinatiecampagne, de manier van oproepen, de werking van de vaccins,... kan je hier terugvinden.

 

Waar vind ik alle nuttige informatie de reservelijst?

Alle informatie over de reservelijst en hoe je moet registeren op QVAX vind je hier.

Waar vind ik meer info over de coronamaatregelen?

Alle informatie over de geldende coronamaatregelen vind je op deze website.

Hoe verloopt een bezoek aan het vaccinatiecentrum?

Het vaccineren verloopt in vier stappen. Je kan deze stappen bekijken aan de hand van dit filmpje.

Het moment voor jouw vaccinatie is aangebroken. Je laten vaccineren is eenvoudig en gratis. De vaccinatieprocedure gebeurt in verschillende stappen. Je voorziet best een half uur tot een uur tijd ter plaatse. Een klein maar belangrijk moment!

Begeef je op het vastgelegde moment naar het vaccinatiecentrum Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Kom niet te vroeg en zeker niet te laat. Ben je te vroeg? Wacht dan even in de wagen. 

Je afspraak exact nakomen is van groot belang om alles in het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk te laten verlopen.


Je gaat het vaccinatiecentrum binnen langs de ingang in de Capucienessenstraat. Een steward aan de ingang zal eerst jouw temperatuur meten en nagaan of je koorts hebt. De steward controleert ook of je alle documenten bij je hebt, je mondmasker correct draagt en of je voldoende afstand houdt. 


Stap 1: Je checkt in

Na de controle kan je je registreren in het lokaal “check-in / onthaal”. Hiervoor hou je je elektronische identiteitskaart en je uitnodiging bij de hand. Indien je komt voor je tweede dosis, heb je ook je vaccinatiekaartje nodig. Na het onthaal zal je worden gevraagd een kleur te volgen (rood, groen, blauw of oranje) en word je doorverwezen naar de medische zone.


Stap 2: je gezondheidstoestand

In de lokalen ‘medical – medische voorgeschiedenis’ zal een verpleegkundige je informeren over het vaccin. Samen overlopen jullie je medische voorgeschiedenis en je gezondheidstoestand. Hier krijg je al dan niet groen licht voor je vaccinatie en word je doorverwezen binnen hetzelfde gekleurde pad naar een vaccinatieruimte.
Je gezondheidstoestand wordt overlopen.


Stap 3: je vaccinatie en registratie van je vaccin

In de vaccinatieruimte krijg je je vaccin. Om dit vlot te laten verlopen vragen we om makkelijke kledij te dragen zodat je je bovenarm kan ontbloten. Nadat je vaccinatie werd toegediend, zal dit dadelijk voor jou worden geregistreerd in Vaccinet. Nadien wandel je verder naar de wachtzone. Onderweg krijg je de mogelijkheid om je tweede afspraak, die voor je herhalingsinenting (2de dosis), te laten controleren of aan te passen.

Draag kledij waarbij je gemakkelijk je bovenarm kan ontbloten.


Stap 4: 15 minuten wachten

Je begeeft je tenslotte naar de wachtzone in de voormalige kerk, waar je gevraagd wordt om 15 minuten te rusten. Neem plaats op één van de stoelen die overeenkomen met de kleurcode van de vaccinatieruimte. Na 15 minuten kan je het vaccinatiecentrum verlaten langs de uitgang van de kerk.

Hoe kan ik best naar het vaccinatiecentrum komen?

Het vaccinatiecentrum bevindt zich in het centrum van de stad. Kom je met de wagen? Volg dan de aangegeven parkeerroutes. Kom je met het openbaar vervoer? Klik dan hier voor meer informatie. Voor fietsers en bromfietsen is er een stalling voorzien vlak bij de ingang van het vaccinatiecentrum.

 

Wat als ik zelf niet naar het vaccinatiecentrum kan komen?

Minder mobiele inwoners kunnen voor hun transport van en naar het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden een beroep doen op verschillende taxibedrijven die op het grondgebied Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken actief zijn. Hiervoor sloten de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken vandaag een samenwerkingsovereenkomst af. 

De aanvraag van de rit zal steeds via het callcenter van het vaccinatiecentrum gebeuren op het telefoonnummer 011 49 49 07.

Wie rekent op een taxidienst, vraagt de rit minstens twee dagen op voorhand aan via het callcenter 011494907  en kan meteen ook zijn vaccinatieafspraak bevestigen. Een medewerker van het callcentercenter zal de afspraak controleren en een rit boeken bij een taxibedrijf.

Minder mobiele inwoners betalen voor deze service een vast tarief van vijf euro voor hun rit heen en terug het vaccinatiecentrum. Dit tarief is van toepassing ongeacht of er één of twee personen vervoerd worden.

 

Thuisvaccinatie of vaccinatie via de huisarts kan worden georganiseerd voor een aantal doelgroepen. Wens je hierover meer informatie? Neem dan contact op met je huisarts.

Waar vind ik informatie voor anderstaligen?

Ben je op zoek naar anderstalige informatie over de vaccinatiecampagne? Surf dan naar deze website waar de praktische informatie in verschillende talen voorhanden is.

De video over het bezoek aan het vaccinatiecentrum is intussen beschikbaar in een aantal talen: 

  • Video vaccinatiecentrum in het Pools

  • Video vaccinatiecentrum in het Arabisch

  • Video vaccinatiecentrum in Hindi

  • Video vaccinatiecentrum in Punjabi

  • Video vaccinatiecentrum in het Roemeens

bottom of page